Skogligstudieresa till Skottland

Vi skräddarsyr varje resa, just för det ska passa just Er
Förslag till upplägg

Onsdag
Norwegian flyg från Kastrup med ankomst Edinburgh. Välkomnade av guide (svensktalande). Transfer med buss upp till Meldrum House Hotel in Aberdeenshire, ca 3 timmar. Fika på bussen. Nätverksmiddag på hotellet. Övernattning.

Torsdag
Frukost. Utcheckning.
09.00 Avfärd till Scotframe Timber Engineering Ltd, ca 10 min med buss. Där det kommer att bli en gedigen rundvandring och visning av företagets olika delar av sin produktion. Gruppen kommer att delas upp i mindre grupper.

12.00 Nätverkslunch på Meldrum House Hotel,

13.30 Färd mot Kingussie, ca 2 timmar, för att besöka den arbetande Farmen Leault som ligger i hjärtat av Cairngorms Nationalpark, i Skotska Högländerna. Leault är ett populärt besöksmål för att lära mer om fårskötsel, bland annat fårklippning och arbetande vallhundar och här kommer det att ges en visning av 8 hundar som arbetar med att driva får och ankor till visslingskommandon av deras skötare Neil Ross. Fikapaus

17.30 Färd mot Aviemore, ca 30 min.

Övernattning på Macdonald Aviemore Resort
20.00 Nätverksmiddag på hotellet

Fredag
Frukost. Utcheckning

10.00 avfärd mot Cairngorm liftstation för att ta bergbanan upp till toppen av Cairngorm nationalpark. En fjärdedel av Skottlands inhemska skog finns i nationalparken Cairngorm; här växer det flest Linnea blommor i hela Skottland, här finns 80% av Storbrittaniens alla tjädrar med andra ord, ett fantastiskt besöksmål för att studera djurliv, natur och rekreation. Nätverkslunch kommer att intas på Ptarmigan Restaurant, Storbrittaniens högst belägna restaurang.

14.00 Avfärd mot Perthshire.

15.00 Fika stop vid House of Bruar, en av Storbrittaniens största center på Cashmere och Tweed produkter, http://www.houseofbruar.com/

17.00 Incheckning på 4* hotell Crieff Hydro

19.30 Nätverksmiddag på hotellet

Lördag
Frukost

09.30 avfärd mot Griffin Forrest och Griffin Windmill Farm för guidad tur.

Griffin Windmill Farm ägs av Green Power som är ett av Storbrittaniens största privatägda företag inom grön förnybar energi. Green Power arbetar med vind, hydro och solcells projekt och kan ge vägledning till den som är intresserad av att utveckla sin mark inom detta område.

13.30 Nätverkslunch på The Famous Grouse Experience som ligger vid Skottlands äldsta distilleri Glenturret och har blivit utnämnd Skottlands bästa besöksmål, med sitt världsberömda distilleri,

sitt konferens och event center samt restaurang och shop. En inspirationskälla till möjligheter!

16.00 Avfärd tillbaka till Crieff Hydro hotell

19.30 Nätverksmiddag på hotellet

Söndag
Frukost. Utcheckning.

10.00 Avfärd mot Rossie – Ochil Estates, ca 40min, för att besöka farmen Guns on Pegs som är ombyggd till ett framgångsrikt event företag för fågeljakt.

Fika

12.00 Avfärd till Edinburgh Flygplats, 45 min.

Norwegian flyg från Edinburgh till Kastrup med ankomst 18.40.

Paket inkluderar:

Flyg Kastrup till Edinburgh t/r, incheckat bagage, guide under hela resan, representant från Allaround Tours resebyrå, busstransfer enligt program ovan, 4 övernattningar, 4 frukostar, 4 middagar, 3 luncher, fika pauser och utflykter nämnda ovan.

Vi reserverar oss även för eventuella programändringar.

Allaround Tours AB har tecknat utvidgad ansvarsförsäkring. Svensk rätt ska gälla och talan ska väckas i svensk domstol eller genom skiljedom i Sverige.