Livsnjutar- och gourmetresa till Baltikum

6-11 maj 2020

Årets resa går till två av våra närmsta grannländer men samtidigt länder vi vet väldigt lite om och tyvärr inte besökt så ofta. Litauerna och letterna har bebott detta område i södra Baltikum sedan urminnes tider och litauiskan räknas till det absolut äldsta språken i Europa. Denna gång erbjuder vi en avkopplande resa som under några dagar låter oss njuta av mat, dryck och upplevelser i såväl storstads- som kurortsmiljöer. Vi har förberett noggrant utvalda kulturhistoriska smakbitar av baltisk konst, arkitektur och folktradition.

Resan börjar i Östersjöpärlan Palanga med en lyxig introduktion till fantastiska och annorlunda spa-ceremonier. Vi guidas av kulturvetare Aušra och besöker under dagen en av de nybyggda och modernaste Spa-anläggningarna i Litauen. I Riga besöker vi Gamla Stan – men kommer också att uppleva en av Europas pampigaste Jugendkvarter! Allt varvas med utsökt mat och dryck – både i noggrant valda restauranger och på traditionella matmarknader.
Vi lovar bra guidning, ett spännande program och ett fantastiskt resesällskap!

Hjärtligt välkomna!
Charlotte och Iwona

Utresedagen 6/5 2020

17.30 Incheckning på DFDS färjeterminal i Karlshamn. DFDS nya passagerarfärjor erbjuder en stor komfort, fina hytter och god mat i en elegant miljö. 19.00 Båten avgår. 2-rätters middag i a la carte restaurangen ombord.

Dag 1, 7/5 2020
Frukost ombord.
9.00 Färjan ankommer Klaipeda. Bussen och reseledaren väntar utanför terminalen.
En rundtur i Klaipeda centrum med bl a kultställen på Fredericho Pasažas och sedan besök i anrika kurorten Palanga.
Eftermiddag – inkvartering på det centralt belägna hotellet i Palanga, Grand Dunes Baltic****.
Under eftermiddagen gör vi ett 2-timmars besök på den moderna Spa anläggningen Atostogu Parkas som också kultiverar gamla litauiska traditioner: bärnstensbehandling och pirtys. Badkläder medtages, https://atostoguparkas.lt/en_US/page/baseinai-ir-pirtys (inkl bärnstensbastu, 1 badduk ingår).
Gemensam middag i centrum.

Dag 2, 8/5 2020
Efter frukost och ev. strandpromenad – morgonavgång till Riga.
Ankomst till Riga, lunch, 2-3 timmars stadsrundtur i Gamla Stan (till fots, engelsktalande guide), inkvartering på det centralt belägna Mercure Riga Centre**** (spa-avdelning finns på hotellet).
Egen tid.
Gemensam middag.

Dag 3, 9/5 2020
Efter frukost – avfärd med engelsktalande guide till Rigas Jugendkvarter där vi blir guidade under ca 1.5 timmar. Därefter kombinerar vi promenad med lunch då vi under ca 1,5-2 timmar besöker den populära Saluhallen Central Market där vi får provsmaka delikatesser. För den som vill, går transporten därefter till Kalnciema Kvarter Marknad där man har egen tid, rundturen slutar där.
På kvällen – ett måste när man besöker Riga – Riga Balsam provning i Gamla Stan (25 ml Black Balsam, 25 ml Black Currant Balsam, 25 ml Cream Balsam, 25 ml Cherry Balsam, 25 ml espresso Balsam, 25 ml Element Balsam) – och därefter middag på restaurant Rozengrals eller liknande.

Dag 4, 10/5 2020
Frukost, avfärd till Plateliai och en route folklore fest på en genuin familjeägd gård Pas Tevukus – med massor med lokalproducerad mat och roliga berättelser. Väl tillbaka i Klaipeda har vi tid för shopping på det populära köpcentret Akropolis. 19.00 Incheckning på färjeteminalen i Klaipeda. 21.00 Båten avgår, 2-rätters middag i a la carte restaurangen.

Dag 5, 11/5 2020
Frukost.
9.00 Båten ankommer Karlshamn.

Pris: 9595:-/ pers. inkl:
Färjeresan Karlshamn-Klajpeda t/r med plats i utsides 2-bäddshytt (sängarna på golvet), 2 frukostar och 2 st 2-rätters middagar ombord, 3 övernattningar iland (del i dubbelrum) i ****hotell, 2 luncher inkl måltidsdryck/1 glas vin alt. öl + 1 smakprovning på marknaden, 1 folklorfest på en lokalgård i Litauen, 3 middagar inkl måltidsdryck/1 glas vin alt öl, 1 Riga Balsam provning, svensktalande reseledare hela vägen, inträden och lokala guider enl. programmet, fika och snacks i bussen.
Tillägg enkelhytt: 1100/ person t/r, tillägg enkelrum: 1350 SEK.
Begränsat antal platser. Anmälningsavgift 1500:-/pers. betalas i samband med bokning, är ej återbetalningsbar.
Anmälan senast den 25 feb.

Vänligen kontakta oss för fullständigt program och mer information.


 

Vi tar hela tiden fram nya gruppresor både för mindre och större sällskap. Här nedan kan ni hitta lite inspiration på resor som vi tidigare genomfört. Klicka på bilderna för att läsa mer om de olika programmen.  Är ni intresserade av att göra en liknande resa eller skräddarsy en helt egen är ni varmt välkomna att kontakta oss!

gruppresa till litauen